HUUR

Wij hebben een bijzondere expertise opgebouwd met betrekking tot de verhuur van onroerende goederen. Zowel algemeen huurrecht, handelshuur als woninghuur behoren tot onze specialisatie.

Een goede overeenkomst voorkomt vele latere problemen.  Wij stellen voor u uw huurovereenkomsten op, en dit op uw maat gesneden.

Verder staan we u bij bij alle problemen waarmee u als huurder/verhuurder geconfronteerd kan worden.

 

Onder andere volgende problemen vergen een kordate aanpak waarvoor wij voor u onmiddellijk de nodige actie ondernemen:

 

- wanbetaling van de huur

 

- verwaarlozing van het huurgoed

 

- wijziging van de bestemming van het huurgoed zonder uw toestemming

 

- faillissement huurder

 

- veranderingswerken aan het pand

 

Dankzij onze extranet-webapplicatie kan u uw zaak zelf online opvolgen.  U vindt meer informatie over onze extranet-webapplicatie in deze link.  Uw zaak wordt aldus kostenbesparend en efficiënt beheerd.

 

KOOP/VERKOOP

Wij adviseren professionelen, waaronder ook vastgoedmakelaars, en particulieren omtrent alle facetten van de koop/verkoop van onroerende goederen.

Enkele probleemstellingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

 

·       Wat als de koper de compromis ondertekent doch niet overgaat tot het verlijden van de notariële akte en dus ook niet tot de betaling van de koopprijs? Aandachtspunten hierbij zijn de datum van afgifte van de sleutels en het voorrecht van de niet-betaalde verkoper.

 

·       Registratierechten.

 

·       Leegstand.

 

·       Specifiek voor de verkoop van onroerende goederen, is dat de verkoopovereenkomst kan vernietigd worden in geval van benadeling. Benadeling betekent dat er een wanverhouding bestaat tussen de waarde van het onroerend goed en de prijs waarvoor het onroerend goed is verkocht.

 

·       Opdracht tot verkoop aan de vastgoedmakelaar. Aandachtspunten hierbij zijn onder meer de redactie van de opdracht alsdusdanig, de rechten en plichten van verkoper en vastgoedmakelaar tijdens de opdracht en na de opdracht.

 

 

Waar nodig ondernemen wij onmiddellijk de nodige (gerechtelijke) stappen.

 

MEDE-EIGENDOM

U kan bij ons terecht voor u vragen met betrekking tot de rechten en plichten van en voor eigenaars van appartementen en deze van de syndicus. Tevens adviseren wij u omtrent de stappen die kunnen worden genomen:

 

·       Indien 1 of meerdere eigenaar de basisakte en/of het reglement van mede-eigendom niet respecteren;

 

·       Indien het verslag van de algemene vergadering onregelmatig is;

 

·       Verdeling van de lasten;

 

·       Quid renovatiewerken ;

 

·       Werking van de syndicus;

 

·      

 

PACHT

Wij adviseren pachters en verpachters omtrent hun rechten en plichten. Bij tekortkomingen aan de plichten, gaan wij, waar nodig, over tot gerechtelijke stappen.

 

Contacteer uw advocaat Veronique GHYS : 051/611.311

Advocaat Veronique GHYS 

 

 

Relevante regio's : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Bissegem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, Deerlijk, Dentergem, De Haan, De Panne, Diksmuide, Doomkerke, Egem, Gistel, Gullegem, Harelbeke, Harelbeke-Hulste, Hertsberge, Heule, Heuvelland, Hooglede, Hooglede-Gits, Houthulst, Hulste, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Kortrijk, Koksijde, Kortemark, Kortrijk-Bissegem, Kortrijk-Heule, Kruiskerke, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Marialoop, Marke, Menen, Menen-Lauwe, Menen-Rekkem, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Nieuwpoort, Oeselgem, Ooigem-Wielsbeke, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Outrijve, Pittem, Poperinge, Roeselare, Roeselare-Rumbeke, Rollegem, Ruiselede, Sint-Denijs, Spiere-Helkijn, Staden, Stasegem, Tiegem, Tielt, Torhout, Vichte, Vleteren, Wakken, Waregem, Waregem-Desselgem, Veurne, Wevelgem, Wevelgem-Gullegem, Wielsbeke-Ooigem, Wingene, Zedelgem, Zuienkerke, Zulte, Zwevegem, Zwevezele, West-Vlaanderen. 

Domein in de kijker

Ondernemingsrecht

U wenst u te focussen op de groei van uw onderneming, zonder wakker te liggen van de juridische valkuilen. Wij geven u de noodzakelijke juridische omkadering.

Wij bieden u expertise en ervaring in verschillende domeinen van het ondernemingsrecht.

Zo kan u bij ons onder meer terecht voor INCASSO/debiteurenbeheer, algemene aan- en verkoopsvoorwaarden, aanneming, marktpraktijken, intellectuele eigendom, it-recht, e-commerce, specifieke regels verbonden aan de verkoop van goederen aan particulieren, opstellen handelscontracten, ...

Wij adviseren u, staan in voor de redactie van contracten, begeleiden u bij onderhandelingen en vertegenwoordigen u voor rechtbanken.

Lees meer...

Link/Beeld in de kijker

Kadastrale info

http://ccff02.minfin.fgov.be/cadgisweb/?local=nl_BE: Zeer interessante website. Op deze website kan je, gratis, onder meer:

·    de kadastrale nummering van alle percelen onroerende goederen in België terugvinden;

·    de oppervlakte per perceel meten;

·    …

 

 

Dienst in de kijker

Adviseren

Het adagium voorkomen is beter dan genezen, is een meer dan gezonde reflex als het op potentiële geschillen aankomt.

Hoe sneller eventuele problemen worden erkend, hoe sneller zij in de kiem kunnen worden gesmoord, en nare gevolgen worden vermeden.

Lees meer...