Onze tussenkomst op zich maakt uw debiteur duidelijk dat u uw zaken opvolgt, terwijl u zelf de focus op het doel van uw onderneming en/of dat van de aandeelhouders houdt.  Een efficiënt debiteurenbeheer vereist dat u kort op de bal speelt, en wanbetalers niet hun eigen weg laat gaan.  Wij ondersteunen u daarin !  Lukt het u niet zelf voor 100%, dan nemen wij reeds in een vroeg stadium de betalingsopvolging van uw onbetaalde verkoopfacturen over en wordt uw debiteur -met aandacht voor uw klantenrelatie- eerst nog vriendelijk gevraagd de goederen en/of diensten die u leverde, te betalen.  

Zo zetten we uw debiteuren tactvol en daadkrachtig aan tot betalen. We garanderen een nauwgezette opvolging die u heel wat tijd én kosten bespaart.

 

ONLINE aanmaak en opvolging van uw dossiers middels een beveiligde webapplicatie.

Het kantoor is sterk geïnformatiseerd om ook grote aantallen incassodossiers efficiënt te beheren.   Incassodossiers, m.i.v. uw verkoopfacturen, kunnen ons ondermeer worden overgemaakt via een webapplicatie.

Verschillende zaken kunnen ons ook gezamenlijk middels één databestand worden toegezonden met het oog op onmiddellijke database-import.

Dossiers en in het bijzonder de ontvangen betalingen, kunnen in dezelfde webapplicatie online worden ingekeken en opgevolgd, en mocht er ook na onze tussenkomst 'minnelijk' door de debiteur niet worden betaald, dan kan het 'online'-dossier elektronisch worden overgemaakt aan onze gerechtsdeurwaarder die  desgevallend tot gedwongen uitvoering zal overgaan van het vonnis of het 'Proces-Verbaal van niet-betwisting', d.i. middels beslag.  Wij ondersteunen de 'organi'-software van gerechtsdeurwaarders, zodat er zeer efficiënt en kostenbesparend kan worden ingevorderd, zelfs na het vonnis of na het het opstellen van het 'Proces-Verbaal van niet-betwisting'.

U hebt per 'online'-dossier 'web'-toegang tot volgende informatie :Login Extranet Pollet-Ghys

 • alle ontvangen betalingen;
 • de zittingsdata van de rechtbank;
 • de agendering van het dossier;
 • de contactgevens van de debiteur;
 • uw referte en deze van het advocatenkantoor;
 • ...

Meer informatie over onze webapplicatie.

Hoe verloopt de incasso-procedure ?

Na ontvangst van een volledig dossier wordt door ons onmiddellijk actie ondernomen.  Ondermeer volgende documenten en/of gegevens dienen ons (online) ter beschikking te worden gesteld :

 • alle door u gekende identificatiegegevens van de tegenpartij ((bedrijfs)naam, adres, telefoon, ondernemingsnummer, geboortedatum, …) ;
 • de overeenkomst (m.i.v. de eventuele offertes en/of bestelbonnen) ;
 • de leveringsbon(nen) ;
 • de werkorder(s) ;
 • de factu(u)r(en) (voor- en achterzijde) ;
 • de algemene en/of bijzondere verkoopsvoorwaarden ;
 • alle uitgewisselde correspondentie (m.i.v. de reeds verzonden aanmaning(en) en de eventuele aangetekende verzending) ;
 • enz.

Indien de wanbetaling vast staat, wordt onderzocht of de wanbetaler ondertussen niet failliet werd verklaard of gerechtelijke bescherming tegen diens/haar schuldeisers heeft bekomen.  In geval van faillissement wordt -zo dit nuttig is- een aangifte van schuldvordering in het faillissement opgesteld, met opgave van de intrestloop en het eventuele voorrecht en/of het eigendomsvoorbehoud waarop u zich als schuldeiser t.a.v. andere schuldeisers kunt beroepen om t.a.v. hen voorrang te verkrijgen bij de toebedeling van het actief.  Zo uw schuldenaar bescherming tegen diens/haar schuldeisers verkreeg wordt nagegaan of u op correcte wijze op de lijst van de erkende schuldeisers voorkomt.  Is de wanbetaler een particulier die bescherming kreeg tegen diens/haar schuldeisers, dan wordt aangifte gedaan van uw schuldvordering in diens/haar 'collectieve schuldenregeling'.

Is de wanbetaler niet failliet en verkreeg deze ook geen bescherming tegen diens/haar schuldeisers, dan wordt hij/zij door ons eerst in gebreke gesteld met een aangetekend en gewoon schrijven (voor zij die hun aangetekende zending niet zouden afhalen) ten einde alsnog ‘vrijwillige’ betaling te bekomen van de gehele schuld, meer intresten, schadevergoeding, kosten, enz.

Naar gelang van de reactie van de schuldenaar (of het uitblijven ervan) wordt, zo dit nuttig blijkt, een afbetalingsplan bewerkstelligd en opgevolgd.  In ieder geval wordt met behulp van specialisten ter zake de kredietwaardigheid van de wanbetaler onderzocht, teneinde onnuttige kosten te vermijden.

Na beoordeling van diens/haar kredietwaardigheid wordt desgevallend een dagvaarding opgesteld en betekend om de schuldenaar voor de bevoegde rechtbank te doen verschijnen ten einde een uitvoerbaar vonnis te bekomen.  Sinds 02/07/2016 is het ook mogelijk om veel sneller en tegen lagere kosten dan de kosten van een dagvaarding, een PV (Proces-Verbaal) op te stellen t.a.v. de binnenlandse wanbetaler-onderneming (B2B) dat uitvoerbaar is zoals een vonnis, voor zover er geen tijdige betwisting vanwege uw tegenpartij werd genoteerd.  T.a.v. Europese B2B-wanbetalers is er een gelijkaardige regeling middels het 'Europees betalingsbevel'. 

We staan ook in voor een kordate opvolging van de uitvoering van het PV (Proces-Verbaal) of het vonnis door de gerechtsdeurwaarder die wij hebben aangesteld.

Beschikbare bedragen worden op regelmatige basis doorgestort.  Middels onze webapplicatie kan u overigens online vaststellen welke bedragen ontvangen werden.

 

Wat kost een incasso-procedure ?

Onze tarieven voor het invorderen van onbetwiste facturen zijn afgestemd op de omvang van de in te vorderen sommen, de hoedanigheid van de schuldenaars (particulieren/bedrijven), en het aantal in te vorderen dossiers.

Volgende principes worden gehanteerd :

 • In geval van volledige inning, worden wij betaald uit hetgeen uw schuldenaar u verschuldigd is boven het factuurbedrag (intresten, schadevergoeding en desgevallend rechtsplegingsvergoeding). Het kost u dus eigenlijk niets want wij beperken het ereloon en de kosten van het advocatenkantoor tot een bedrag binnen hetgeen ontvangen wordt bovenop de hoofdsom.  De hoofdsom (het factuurbedrag) komt volledig toe aan u !
 • In geval er na onze tussenkomst slechts deels wordt geïnd dan worden het ereloon en de kosten van het advocatenkantoor beperkt tot een bepaald percentage van de hoofdsom, doch steeds binnen hetgeen ontvangen werd.  Dat percentage wordt bepaald door het soort, het aantal en de omvang van de in te vorderen schuldvorderingen.  Het surplus dat ontvangen wordt, komt u toe.  Ook in geval van gedeeltelijke inning, kost het invorderen u dus eigenlijk niets, maar ontvangt u dus ook niet de volledige hoofdsom.
 • In geval niets wordt geïnd of te weinig om de voorgaande principes te hanteren, dan worden het ereloon en de kosten van het advocatenkantoor beperkt tot één vaststaand forfaitair bedrag dat wordt bepaald door het soort, het aantal en de omvang van de in te vorderen schuldvorderingen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of bel 051/611.311) en geef daarbij op of u schuldvorderingen hebt t.a.v. particulieren en/of bedrijven, welk aantal vorderingen per maand/jaar kunnen verwacht worden, en om welke in te vorderen bedragen het ongeveer gaat.

Dankzij onze webapplicatie kan u uw dossiers in ieder geval zelf efficiënt en kostenbesparend online aanmaken en opvolgen.  U vindt meer informatie over onze extranet-webapplicatie in deze link.

 

Contacteer uw advocaat :

Stuur een e-mail, vraag uw login om dossiers aan te maken of bel 0476/33.27.08

 

 Advocaat Frederik POLLET

 

 

 

 

 

Relevante regio's : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Bissegem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, Deerlijk, Dentergem, De Haan, De Panne, Diksmuide, Doomkerke, Egem, Gistel, Gullegem, Harelbeke, Harelbeke-Hulste, Hertsberge, Heule, Heuvelland, Hooglede, Hooglede-Gits, Houthulst, Hulste, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Kortrijk, Koksijde, Kortemark, Kortrijk-Bissegem, Kortrijk-Heule, Kruiskerke, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Marialoop, Marke, Menen, Menen-Lauwe, Menen-Rekkem, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Nieuwpoort, Oeselgem, Ooigem-Wielsbeke, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Outrijve, Pittem, Poperinge, Roeselare, Roeselare-Rumbeke, Rollegem, Ruiselede, Sint-Denijs, Spiere-Helkijn, Staden, Stasegem, Tiegem, Tielt, Torhout, Vichte, Vleteren, Wakken, Waregem, Waregem-Desselgem, Veurne, Wevelgem, Wevelgem-Gullegem, Wielsbeke-Ooigem, Wingene, Zedelgem, Zuienkerke, Zulte, Zwevegem, Zwevezele, West-Vlaanderen.

Domein in de kijker

Ondernemingsrecht

U wenst u te focussen op de groei van uw onderneming, zonder wakker te liggen van de juridische valkuilen. Wij geven u de noodzakelijke juridische omkadering.

Wij bieden u expertise en ervaring in verschillende domeinen van het ondernemingsrecht.

Zo kan u bij ons onder meer terecht voor INCASSO/debiteurenbeheer, algemene aan- en verkoopsvoorwaarden, aanneming, marktpraktijken, intellectuele eigendom, it-recht, e-commerce, specifieke regels verbonden aan de verkoop van goederen aan particulieren, opstellen handelscontracten, ...

Wij adviseren u, staan in voor de redactie van contracten, begeleiden u bij onderhandelingen en vertegenwoordigen u voor rechtbanken.

Lees meer...

Link/Beeld in de kijker

Poster huur

Huren-verhuren

Dienst in de kijker

Redactie van juridische documenten

Goede afspraken maken goede vrienden. Adequate en geformaliseerde afspraken vermijden juridische problemen en gerechtelijke procedures.

Lees meer...